Ezen az oldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben !
Termékek Menü

Vásárlási útmutató üveg/fém bútorokhoz

 

Üveg/fém kombinálása


Általában étkező asztalok/dohányzó asztalok, TV komódok esetében fordul elő ez a kedvelt kombinálási forma. Az üveg használata a bútorgyártásnál ma igen elterjedt, népszerű és divatos.  Üveg/fém kombinálása esetén a lábak vannak fémből, az asztallapok, lerakó lapok üvegből. Figyeljünk arra, hogyaz üveg biztonsági üveg legyen és legalább a 8 mm vastagságot elérje. Az ideális üveglapvastagság azonban 12 mm!

A fémlábak felülete lehet krómozott, lehet alumínium színű, ezüst színű, nemesacél színű. További színlehetőségek léteznek, de ezek a legnépszerűbbek. Sőt, léteznek már fafurnérral borított fémlábak is (áruházi választékunkban pld. a Caesar asztal). Az  üveggel kombinált bútor elegáns, modern hatást kelt, de a klasszikus világban is egyre gyakrabban használják. Az üveg praktikus, sokoldalú és biztonságos megoldást tud ma már nyujtani a bútorozáshoz. Praktikus, mert könnyen tisztántartható, sokoldalú, mert bármilyen méretre vágható, szinezhető és biztonságos, mert a megfelelő eljárással készült üveg töréskor nem szilánkosra törik, hanem apro darabokra robban, azaz testfelületen nem okoz semmilyen sérülést.

A praktikus üvegről bővebben
Az üveg praktikus, mert könnyen tisztántartható, vizes ronggyal, szivaccsal róla a szennyeződés könnyedén letörülhető. Ezen kiváló tulajdonságának köszönhetően elsősorban az étkező asztalok körében igen elterjedt a használata. Az üveglapos étkező asztalok forradalmian betörtek mindennapi életünkbe.
Az üveg praktikus, mert mindenhez illik, ha a lakásban, konyhában, étkezőben bútorainkat kicseréljük, üvegbútorunk az új bútorkörnyezetbe is jól fog illeszkedni.
Az üveg praktikus, mert ha vigyázunk rá, örök darab, nem kopik, nem használódik, nem csúnyúl meg a felülete erős fényben, vagy kis páratartalmú környezetben, stb.

A sokoldalú üvegről bővebben

Az üveg sokoldalú, mert vastagsága tetszés szerinti, nagyobb használati strapára kitett felületek akár 8-10-12 mm-es üvegből is készülhetnek (pld. étkező asztalok). Teherbírása is jól kiszámítható, a dohányzó asztaloknál és a TV állványoknál ezt általában meg is szokták (kell) adni. TV állványok üveglapjai 50-60 kg-os teherbírást is tudnak, akár már 6-8 mm-es üveglapvastagság esetén is.

Az üveg sokoldalú, mert színezhető, akár bármilyen színre, olyan színekre is, ami a fa bútoroknál kevésbé megszokott, vagy elképzelhető. Az üvegbútor igy színt varázsol otthonunkba. Színezéskor az üveg alsó lapját festik, lakkozzák a kivánt színre. Ez ad az üveg felső lapjáról nézve egy színhatást. A színezett üveg soha nem képez zárt színfelületet felülről nézve, a festett felület mindig a természetes üvegszínnel összemosódva fejti ki összhatását.

A biztonságos üvegről bővebben:

Az üveg biztonságos, mert a modern eljárási technológiának köszönhetően nem törik szilánkosra, így nem sérti fel, vágja el a kezünket, bőrünket. A bútorokhoz javarészt biztonsági üveget használnak, melyek apro darabokra robbannak töréskor. Ez megakadályoz mindenféle sérülést testünkön.

Mire figyeljünk fémlábú, üveglapos asztalok  esetén?

Az üvegben feszültség van. Amennyiben a nagyobb felületű üvegbútor mozgatásra kerül, azt óvatosan, mindíg a használati utasításban leírt módon kell megtenni. Az üveglapos asztalok üveglapja lábakhoz van rögzítve és a lábak túlzott megfeszítése, másik lábtól való elfele húzása okozhat az üveglapban olyan feszültséget, mely az üveglap törését (robbanását) eredményezheti.

Üveglapos, fémlábú étkező asztalok, dohányzó asztalok esetében ha a bútort mozgatni kívánjuk, soha ne a faasztaloknál használt módon járjunk el, azaz ne az asztallap megemelésével tegyük odébb az asztalt, hanem lehetőleg a lábak megemelésével. Az üveglapokba ugyanis speciális ragasztási eljárással rögzítik a fém lábak tetejét, aminek köszönhetően nem látszik az üveglap és a fém találkozásánál használt ragasztó nyoma. Ha az asztallapot megemeljük és az asztalt ily módon mozdítjuk arrébb, félő, hogy a fémláb üvegbe ragasztott papucsa letörik és ennek utólagos visszaragasztása már csúnya nyomot hagy az üvegfelületen

Üvegfelület ápolása

Használat közben az éles, hegyes tárgyak üvegfelülettel való érintkezését kerülni kell, mert az üveg felülete sérülékeny, könnyen karcolódik. Éppen ezen okból újonnan vásárolt üvegbútor felületén is lehet enyhe karcolódás, ez még nem jelent 2. osztályú, gyengébb minőséget.

Karcoló, súroló hatású tisztítószereket az üvegfelületeken nem szabad alkalmazni. Mindíg puha szivaccsal töröljünk, inkább többször próbálkozva a szennyezett felületen!

Edzett, biztonsági üveg

Az üveglapokat közvetlen hőhatásnak nem szabad kitenni. Bár az étkező asztalok üveglapja az esetek többségében biztonsági üveg, tehát forró edény, tányér stb. hatására nem törik, de semmiképp ne tegyünk tűzről levett lábast közvetlenül üveg asztallapra.

Tiszta üveg és tejüveg fogalmai

A tiszta üveg átlátszó üveget jelent. Ezen esetben semmilyen színnel nem festik az üveget, semmilyen színt nem vegyítenek az üveg alapanyagába.
 


Tartalomhoz tartozó címkék: Vásárlási útmutató