Ezen az oldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben !
Termékek Menü

Vásárlási útmutató üveg/fa bútorokhoz

 


Üvegbútorról általában
Az üveg használata a bútorgyártásnál ma igen elterjedt, népszerű és divatos. Gyakran kombinálják fával, furnérozott felületekkel.

Az üveg- vagy üveggel kombinált fabútor elegáns, modern hatást kelt, de a klasszikus világban is egyre gyakrabban használják. Az üveg praktikus, sokoldalú és biztonságos megoldást tud ma már nyujtani a bútorozáshoz. Praktikus, mert könnyen tisztántartható, sokoldalú, mert bármilyen méretre vágható, szinezhető és biztonságos, mert a megfelelő eljárással készült üveg töréskor nem szilánkosra törik, hanem apro darabokra robban, azaz testfelületen nem okoz semmilyen sérülést.

Hogyan kombinálható a fa üveggel?

Fa- vagy funérozott, akár fóliázott asztallapok betétje szokott üveg lenni. Ez a megoldás egy kedvelt, divatos forma. Az üveglap vastagsága ezen esetekben 8-10-12 mm. Szine lehet átlátszó üveg, tejüveg, vagy fekete üveg. Ezek a leggyakoribbak, de sok más szín is előfordulhat.  Színezéskor az üveg alsó lapját festik, lakkozzák a kivánt színre. Ez ad az üveg felső lapjáról nézve egy színhatást. A színezett üveg soha nem képez zárt színfelületet felülről nézve, a festett felület mindig a természetes üvegszínnel összemosódva fejti ki összhatását.

A biztonságos üvegről bővebben:

Az üveg biztonságos, mert a modern eljárási technológiának köszönhetően nem törik szilánkosra, így nem sérti fel, vágja el a kezünket, bőrünket. A bútorokhoz javarészt biztonsági üveget használnak, melyek apro darabokra robbannak töréskor. Ez megakadályoz mindenféle sérülést testünkön.

Mire figyeljünk üvegbútor használata esetén?

Az üvegben feszültség van. Amennyiben a nagyobb felületű üvegbútor mozgatásra kerül, azt óvatosan, mindíg a használati utasításban leírt módon kell megtenni. Az üveglapos asztalok üveglapja lábakhoz van rögzítve és a lábak túlzott megfeszítése, másik lábtól való elfele húzása okozhat az üveglapban olyan feszültséget, mely az üveglap törését (robbanását) eredményezheti.

Üvegfelület ápolása

Használat közben az éles, hegyes tárgyak üvegfelülettel való érintkezését kerülni kell, mert az üveg felülete sérülékeny, könnyen karcolódik. Éppen ezen okból újonnan vásárolt üvegbútor felületén is lehet enyhe karcolódás, ez még nem jelent 2. osztályú, gyengébb minőséget.

Karcoló, súroló hatású tisztítószereket az üvegfelületeken nem szabad alkalmazni. Mindíg puha szivaccsal töröljünk, inkább többször próbálkozva a szennyezett felületen!

Edzett, biztonsági üveg

Az üveglapokat közvetlen hőhatásnak nem szabad kitenni. Bár az étkező asztalok üveglapbetétje  az esetek többségében biztonsági üveg, tehát forró edény, tányér stb. hatására nem törik, de semmiképp ne tegyünk tűzről levett lábast közvetlenül üveg asztallapra.

Tiszta üveg és tejüveg fogalmai

A tiszta üveg átlátszó üveget jelent. Ezen esetben semmilyen színnel nem festik az üveget, semmilyen színt nem vegyítenek az üveg alapanyagába.


Tartalomhoz tartozó címkék: Vásárlási útmutató